Postul public de televiziune Moldova 1 intenționează să lanseze un program analitic în limba rusă
Full Article 2 minutes read

Postul public de televiziune Moldova 1 intenționează să lanseze un program analitic în limba rusă

Postul public de televiziune Moldova 1 intenționează să lanseze un program analitic în limba rusă, care va fi difuzat săptămână. Informația a fost confirmată pentru NM de către directorul general al IP Compania „Teleradio-Moldova”, Vlad Țurcanu.

„[Programul] va analiza evenimente politice și regionale. Conceptul implică participarea oaspeților nu numai din Moldova, ci și din țările post-sovietice. Încercăm să trecem dincolo de granițele Republicii Moldova”, a spus Țurcanu.

Programul ar urma să fie difuzat o dată în săptămână. Șeful de la TRM a refuzat să spună care va fie genericul și cine va prezenta emisiunea. Deocamdată nu este încă clar când va fi lansat programul, deoarece depinde de „unii factori”. În special, postul public de televiziune nu are încă bani să lanseze programul, a spus Țurcanu: „Dar, în orice caz, acest program va fi lansat într-o formă sau alta”.

Țurcanu și-a explicat intenția de a lansa un astfel de program prin lipsa de conținut pentru populația de limbă rusă pe piața TV din Republica Moldova. „După ce televiziunile rusești din Republica Moldova au fost nevoite, sub presiunea recentelor modificări legislative, să-și reducă cantitatea de propagandă provenită de la Moscova, rusolingvii caută alternative, iar noi avem jurnaliști capabili să le ofere o perspectivă reală asupra evenimentelor”, a spus șeful companiei publice de televiziune și radio.

Vlad Țurcanu a mai spus că televiziunea publică și-a schimbat modul de a prezenta știri pentru populația de limbă rusă. „Am dezvoltat în ultimele luni o echipă editorială care din punct de vedere profesional poate concura cu cele din spațiul ex-sovietic. Dovadă stau milioanele de vizualizări pe care le-au acumulat în mediul online interviurile în limba rusă pe care oamenii noștri le-au realizat de când a început războiul în Ucraina”, a explicat Țurcanu.

Potrivit lui, asemenea emisiuni nu au mai fost la Moldova 1 de ani de zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: