Povestea dramatică a fetiței ucise la Vinnița. Se refugiase din Kiev și s-a filmat în clipul Elenei Zelenski
Full Article 4 minutes read

Povestea dramatică a fetiței ucise la Vinnița. Se refugiase din Kiev și s-a filmat în clipul Elenei Zelenski

Irina Dmitrieva, mama fetiței de 4 ani care a decedat în urma atacului din Vinnița, se află la moment în stare gravă la spital. Înainte de atac, mama fetiței a postat imagini video în timp ce se plimba cu Liza. La scurt timp după bombardament, pe rețelele sociale a apărut un video cu căruciorul răsturnat și copilul decedat. Potrivit The Insider, Liza și mama ei au venit la Vinnița pentru a fi departe de capitala Ucrainei, în jurul căreia au loc bombardamente. 

Irina Dmitrieva era activă pe Instagram. Acolo vorbea despre educația Lizei – un copil cu nevoi speciale. Imediat, după începerea războiului, tatăl Lizei a dus-o departe de Kiev – la Vinnița. Acolo, mai târziu, a venit mama fetiței, după care tatăl ei a revenit în capitala Ucrainei.

În mai, Irina Dmitrieva a spus că fiica ei a fost diagnosticată cu artrită reumatoidă. Problemele fetei au început încă în decembrie 2021. Urmând un curs de tratament la Kiev. Cu timpul situația s-a înrăutățit, fata a început a șchiopăta și „să se plângă de durere”. 

La Vinnița, Liza a fost din nou supusă unor examinări complete și a urmat un tratament, scrie The Insider.

La sfârșitul lunii mai, Liza a plecat pentru o perioadă scurtă de timp la tatăl ei la Kiev. În acest timp, aflându-se și ea la Kiev, mama fetiței comunica internauților că învăța teoria pentru a susține examenul auto.

În iulie, Irina Dmitrieva a postat ultimele fotografii cu Liza. Mama fetiței era fericită că a avut ocazia să meargă la o ședință foto cu fiica ei, într-un lan de levănțică. „Sunt atât de încântată că sunt un exemplu pentru copilul meu. Ea copiază absolut totul – dansurile, mișcările, pozele în fața oglinzii. Dacă eu fac sport – ea tot, dacă mă machiez – ea repetă. Se spune corect, că trebuie să te educi mai întâi pe tine”, se împărtășea mama fetiței cu utilizatorii rețelei de socializare.

Povestea dramatică a fetiței ucise la Vinnița. Se refugiase din Kiev și s-a filmat în clipul Elenei Zelenski

tsn.ua

În ultima fotografie cu fiica ei din lanul cu levănțică, femeia a scris despre „criza de la 3 ani” și dificultățile de a crește copilul.

„Nu ascultă, face totul invers, intenționat. Ne îmbrăcăm acum cu isterie. Spune „nu” la tot ce zic eu. Unde este îngerul meu? Era un copil ascultător. Mă bucură doar că acesta este un salt în dezvoltare și trebuie doar să-l treci. Dar am înscris-o deja la psiholog. Toate problemele trebuie rezolvate imediat”, comunica femeia, pe Instagram.

După știrea cu moartea fetiței, soția președintelui ucrainean Elena Zelenski a scris pe Twitter că o cunoștea pe Liza. Ea a postat un video, în care s-au filmat de Crăciun.

Videoclipul a fost filmat în 2021 cu participarea copiilor cu nevoi speciale. Liza avea sindromul Down.

„Am cunoscut-o pe această fetiță minunată în timp ce înregistram un video pentru sărbătorile de Crăciun. Un copil luminos, sincer, vesel, care a crescut în dragoste. Micuța obraznică a reușit atunci să picteze în jumătate de oră cu culori nu numai pe ea, rochia ei de sărbătoare, ci și pe toți ceilalți copii, pe mine, cameramanii și regizorul. Uitați-vă la ea vie, vă rog. Plâng împreună cu cei apropiați ei”, a scrie Elena Zelenski.

Cu o oră înainte de bombardamentul din Vinnița, Liza și mama ei se plimbau, iar fetița împingea un cărucior. Acesta este ultimul videoclip al copilei.

La locul morții copilului, la Vinnița, sunt aduse jucării și flori.

Amintim că pe 14 iulie, la doar 100 km de granița cu Republica Moldova, trupele rusești au atacat cu rachete orașul Vinnița. A fost deteriorat un bloc cu oficii, Casa ofițerilor și blocurile locative din apropiere. Cel puțin 22 de persoane, inclusiv copii, și-au pierdut viața. Peste 110 persoane au fost rănite. Rusia a declarat că a țintit asupra obiectivelor militare.

Menționăm că în legătură cu acțiunile Rusiei în Ucraina, Republica Moldova și alte peste 40 de state au semnat o declarație comună. Și-au exprimat sprijinul pentru Ucraina în procesul său de la Curtea Internațională de Justiție a ONU. Și au cerut ca Rusia să fie trasă la răspundere pentru invadarea teritoriului ucrainean și să fie obligată să repare pagubele provocate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: