„Vrem să luam exemplul țărilor europene”. PAS va înregistra un proiect de lege pentru modificarea regulamentului parlamentului
Full Article 2 minutes read

„Vrem să luam exemplul țărilor europene”. PAS va înregistra un proiect de lege pentru modificarea regulamentului parlamentului

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va înregistra un proiect de lege pentru modificarea regulamentului parlamentului, care prevede ca pe site-ul legislativului să fie indicații autorii amendamentelor. Mai mult, proiectul de lege presupune și publicarea interpelărilor, luărilor de cuvânt și a declarațiilor făcute de deputați în plenul parlamentului. Despre acest fapt au anunțat deputații PAS, Lilian Carp și Galina Sajin în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 14 ianuarie.

„Noi nu cunoaștem de foarte multe ori cine sunt autorii acestor amendamente. Astfel, noi ne trezim cu diferite modificări”, a declarat Lilan Carp. „Minune, după prima lectură a proiectului de lege care este votat în parlament, în lectura a doua este deja votat cu anumite amendamente și noi nu știm cine sunt deputații care propun aceste amendamente”, a mai spus acesta.

Totodată, deputatul a vorbit și despre necesitatea publicări interpelărilor deputaților, dar și a numărului de luări de cuvânt.

„Practica internațională ne arată că monitorizarea activității deputaților este pe larg acceptată și asigurată în țările democratice. Vrem să luam exemplul țărilor europene”, a declarat Galina Sajin.

Deputații PAS au anunțat că proiectul de lege va înregistra astăzi în parlament. Pentru ca acest proiect să fie adoptat de parlament este nevoie de votul a 51 de deputați.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: