„Prea multe restricții”. Protest la Chișinău, organizat de șoferi care au automobile cu numere de înmatriculare străine
Full Article 2 minutes read

„Prea multe restricții”. Protest la Chișinău, organizat de șoferi care au automobile cu numere de înmatriculare străine

Pe 15 ianuarie, la Chișinău, s-a protestat în legătură cu modificarea regulilor pentru mașinile cu numere străine. Șoferii, care recunosc că nu au fost în număr mare la protest, spun că vor organiza și alte manifestații unde vor fi mai mulți. 

Automobilele înmatriculate în străinătate nu se vor putea afla pe teritoriul Republicii Moldova mai mult de 180 de zile pe an.

Începând cu 1 ianuarie 2023, acestea vor putea fi în țara noastră cel mult 180 de zile timp de 12 luni.

„Nu ne aranjează faptul că statul este împotriva noastră. (…) Am fost cam puțini la protest dar ne gândim că vom mai face un protest, unde vom fi mai mulți”, a comunicat un manifestant.

Un alt protestatar, cu numere de înmatriculare auto din România, spune că șoferii vor găsi o soluție juridică în acest sens.

„Noi aici contribuim. Ok, noi am acceptat prețul vinietei care este exagerată – vreo 300 și ceva de euro pe an. Nouă ne impun deja prea multe restricții, acum aceste 180 de zile au fost o surpriză. E ceva stupid. O să contribuim și noi juridic să nu ajungem la cazul acesta de 180 de zile”, a declarat bărbatul pentru rlive.md.

O altă persoană de la protest a spus că recent s-a mutat în Moldova, după ce a trăit mai mulți ani în Italia. „Am venit în Moldova cu totul, lucrez aici. I-am votat și suntem tare dezamăgiți”, a comunicat manifestantul.

Bărbatul a mai spus că pentru devamarea automobilului trebuie să achite 9-10 mii de euro, chiar dacă l-a procurat cu mai puțin de 5 mii de euro.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: