Precizările ASP pe marginea dosarului privind achiziționarea blanchetelor pentru pașapoarte
Full Article 2 minutes read

Precizările ASP pe marginea dosarului privind achiziționarea blanchetelor pentru pașapoarte

Agenția Servicii Publice (ASP) afirmă că acordă tot suportul necesar organelor de drept pe marginea dosarului privind achiziționarea blanchetelor pentru pașapoarte, pornit în baza articolului 327 „abuzul de putere sau abuz de serviciu”. Reacția vine după ce, oamenii legii au desfășurat o serie de percheziții, dintre care o parte au avut loc la sediul ASP.

„Ținând cont de faptul că acțiunile de urmărire penală sunt în curs de desfășurare, rezultatele vor fi prezentate de către organele abilitate după finalizarea procedurilor de rigoare”, precizează ASP.

Reamintim că la începutul lunii septembrie 2021, în urma unui audit desfășurat la ASP, Corpul de control al prim-ministrului, Natalia Gavrilița, a depistat mai multe încălcări ale legii în procesul de organizare a licitaţiei, inițiată în ianuarie 2021 de către fosta conducere a Agenției Servicii Publice.

Achiziția cu o valoare de circa 500 milioane de lei avea două loturi: procurare a circa 3 milioane de blanchete utilizate pentru perfectarea actelor și procurare de echipament și a unui program specializat de personalizare a actelor de identitate din sistemul național de pașapoarte, permise de conducere și certificate de înmatriculare. 

Astfel, achiziția a fost stopată, iar dosarul cu documentele ridicate de Corpul de Control al Prim-ministrului a fost trimis Procuraturii pentru inițierea unei anchete.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: