Precizările MAEIE cu referire la anabolizantele depistate într-un microbuz cu numere diplomatice
Full Article 2 minutes read

Precizările MAEIE cu referire la anabolizantele depistate într-un microbuz cu numere diplomatice

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a inițiat o anchetă internă după ce un microbuz cu numere diplomatice, în care se afla un lot de anabolizante și substanțe psihotrope de contrabandă, a fost reținut la vama moldovenească.

Potrivit serviciului de presă al MAEIE la,  autoturismul vizat se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chișinău – Moscova în perioada 2 – 5 decembrie 2020 în vederea transmiterii la Chișinău a poștei diplomatice curente.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, acordând deplina cooperare organelor competente, a inițiat măsurile interne de anchetă cu solicitarea explicațiilor de rigoare din partea colaboratorilor misiunii diplomatice vizate,” se spune în comunicatul de presă.

Menționăm că PCCOCS a dispus învinuirea șoferului care se afla la volanul microbuzului pentru tentativă de contrabandă cu anabolizante și substanțe psihotrope și urmează să depună demers la arest pentru 30 de zile.

Substanțele au fost depistate în autoturism pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, iar potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Într-o conferință din 7 decembrie, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Lilian Carp a acuzat autoritățile că încearcă mușamalizarea cazului și a declarat că acestea vor încerca să dea vina pe șofer.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: