Precizările MAEIE, în legătură cu accidentul rutier produs în Georgia
Full Article 2 minutes read

Precizările MAEIE, în legătură cu accidentul rutier produs în Georgia

În pofida informațiilor apărute în presă, în accidentul care s-a produs în Georgia, soldat cu trei morți, nu au fost implicați cetățeni ai Republicii Moldova. Informația a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) pe 30 decembrie.

MAEIE, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Baku, acreditată prin cumul în Georgia s-a autosesizat despre producerea unui accident rutier în apropierea localității în Zhinvali, Georgia.

Responsabilii de la misiunea diplomatică au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în regim de urgență pentru a obține informații privind cetățenia și identitatea persoanelor afectate.

În pofida unor informații vehiculate în presa străină și pe rețelele sociale, în comunicarea cu autoritățile georgiene s-a confirmat că în vehiculul implicat în accident nu se aflau cetățeni ai Republicii Moldova.

În ajun, presa din Georgia a scris că cel puțin trei persoane, printre care și o mamă cu copilul ei, au decedat în urma unui accident produs în Georgia. Microbuzul în care se aflau s-a prăbușit într-o prăpastie. Cinci pasageri au fost răniți, dintre care trei minori. Jurnaliștii locali au scris că printre cei răniți sar număra și cetățeni ai Republicii Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: