Precizările MAIE privind moldovenii care urmau să ceară azil politic în Olanda
Full Article 1 minutes read

Precizările MAIE privind moldovenii care urmau să ceară azil politic în Olanda

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a reacționat la cazul semnalat în presa olandeză, cu privire la doi șoferi moldoveni, care sunt bănuiți de trafic de persoane. Serviciul de presă al intituției a publicat joi, 20 noiembrie, un comunicat de presă, în care menționează că ambasada Republicii Moldova a luat legătură cu responsabilii olandezi și urmează să stabilească toate circumstanțele acestui caz. 

„Serviciul de repatriere și îndepărtare din cadrul Ministerului olandez al Justiției și Securității a adus la cunoștință că cetățenii moldoveni se află în acest moment sub protecția autorităților olandeze și până la finalizarea procedurilor de azil beneficiază de asistența și condițiile prevăzute de legislația locală”, se mai arată în comunicat.

Totodată, misiunea diplomatică se află în contact permanent cu autoritățile de resort pentru a acorda în orice moment asistența necesară.

Amintim că presa din Olanda a scris că doi moldoveni, ambii șoferi, au fost arestați în Olanda, fiind suspectați de trafic de persoane. Aceștia transportau 65 de conaționali, care urmau să ceară azil politic într-un oraș din nordul țării.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: