Prejudicii de peste 15 milioane lei. Noi detalii despre prechezițiile de la sediul companiei „Glorinal”
Full Article 2 minutes read

Prejudicii de peste 15 milioane lei. Noi detalii despre prechezițiile de la sediul companiei „Glorinal”

Perchezițiile de la sediul companiei „Glorinal” au fost efectuate în legătură cu investigarea unor infracțiuni de escrocherie și abuz de serviciu. Factorii de decizie din cadrul companie nu ar fi asigurat transmiterea în proprietatea clienților a apartamentelor și spațiilor comerciale în care aceștia au investit bani. Prejudiciile se ridică la suma de peste 15 milioane lei. Informațiile se regăsesc într-un comunicat al Procuraturii Generale, publicat ieri, 16 decembrie.

Potrivit sursei citate, acțiunile de urmărire penală au fost pornite la sesizarea părților vătămate. Ulterior, au fost efectuate 12 percheziții la domiciliile și automobilele factorilor de decizie, dar și la sediul companiei. În rezultatul perchezițiilor, procurorii au ridicat agende și documente care vor fi supuse examinării.

De asemenea, au fost audiate 4 persoane – factori de decizie ai companiei. Dacă vor fi găsite vinovate pentru fapta de escrocherie, bănuiții riscă o închisoarea de la 8 la 15 ani. Pentru abuz de serviciu, aceștia ar fi pasibili de pedeapsă sub formă de amendă în mărime de până la 117.500 lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani. În ambele cazuri, cu privarea de dreptului de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: