Premier Energy se spală pe mâini: Eventualele probleme cu furnizarea apei țin de modul de gestionare operat de Apă-Canal
Full Article 2 minutes read

Premier Energy se spală pe mâini: Eventualele probleme cu furnizarea apei țin de modul de gestionare operat de Apă-Canal

Premier Energy reiterează că nu se face responsabilă de posibilele deconectări de apă efectuate azi de S.A. „Apă-Canal Chișinău”. Într-o declarație publicată în seara de 2 februarie, întreprinderea a subliniat că dacă vor exista perturbări, acestea sunt tehnice și țin de „Apă-Canal Chișinău”.

„Reiterăm că cele două locuri de consum al energiei electrice deconectate astăzi vizează doar blocul administrativ al SA „Apă-Canal Chișinău”. Niciun alt loc de consum ce face parte din procesul tehnologic de funcționare a sistemelor de apeduct, canalizare și furnizare a agentului termic nu a fost deconectat de la energia electrică. Eventualele probleme legate de furnizarea apei la anumite adrese ar putea fi de ordin tehnic și țin de modul de gestionare a serviciului de către SA „Apă-Canal Chișinău””, se arată în cea mai recentă declarație publicată de Premier Energy.

Amintim că datoria „Apă-Canal Chișinău” față de „Premier Enerrgy” constituie, la ziua de azi, 68,6 milioane de lei. Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Vasile Grădinaru și Alex Trubca au dat asigurări că locuitorii mun. Chișinău nu vor rămâne fără apă potabilă. Aceștia susțin că primarul capitalei Ion Ceban ar acționa intenționat pentru a destabiliza situația și l-au avertizat că, în cazul în care edilul „va da indicații” să fie deconectată apa, acesta riscă să fie cercetat penal.

Pe de altă parte, primarul Ion Ceban a îndemnat chișinăuienii să facă rezerve de apă, întrucât în jurul orei 18:00 ar urma să apară probleme cu furnizarea. Potrivit edilului, primele expuse sunt regiunile Centru, Telecentru și Botanica. Viceprimarul Irina Gutnic a declarat pentru NM că ar fi fost deja debranșare străzile Cuza-Vodă, Grenoble și Traian.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: