„Sunt absolut sigur că la anul gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău va fi dat în exploatare”. Promisiuni de la premierul Chicu
Full Article 2 minutes read

„Sunt absolut sigur că la anul gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău va fi dat în exploatare”. Promisiuni de la premierul Chicu

Prim-ministrul Ion Chicu a afirmat că gazoducutul Iași-Ungheni-Chișinău va fi dat în exploatare anul viitor. Declarația a fost făcută marți, 2 decembrie, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi”, de la TVR Moldova. 

„Eu sunt absolut sigur că la anul el va fi dat în exploatare. Am vorbit şi cu BERD, şi cu toţi colegii. Acest gazoduct ne-ar prinde foarte bine în situaţii de criză. Altceva, capacitatea acestui gazoduct nu este suficientă pentru a aproviziona ţara cu tot necesarul de gaze naturale. Dar oricum, un plus de securitate energetică şi eu vă asigur că la anul va fi finalizat, fără politică”, a declarat Ion Chicu.

Totodată, acesta a crticat faptul că lucrările nu au fost finalizate până în prezent. „Cum timp de aproape 10 ani nu a fost posibil să fie construit un gazoduct. Cât e de la Iaşi până la Chişinău? 100 de km? Ruşine e asta”, a mai spus Chicu.

Amintim că anterior și ex-ministrul Economiei, Vadim Brânzan, a dat asigurări că în 2020 construcția gazoductului va fi finalizată. Acest declarase că proiectul este tergiversat din cauza unor „piedici de origine birocratică care pot fi rezolvate rapid”.

Amintim că construcția gazoductului a început în anul 2013 și urma să fie finalizată în trimestrul IV al anului 2017, după care la sfârșitul anului 2018.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: