Premierul desemnat Natalia Gavrilița își va prezenta luni programul în parlament
Full Article 1 minutes read

Premierul desemnat Natalia Gavrilița își va prezenta luni programul în parlament

Natalia Gavrilița, premierul desemnat de președinta Maia Sandu, va veni luni, 8 februarie, în parlament, pentru a-și prezenta programul de guvernare. Declarația a fost făcută de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Vlaidmir Bolea, în cadrul ediției din 3 februarie a emisiunii ,,Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

,,Cu siguranță, dna Gavrilița va veni luni în Parlament, pe data de 8 februarie, pentru că are 15 zile, cu tot cu ziua votului, în care ea trebuie să se prezinte în plenul Parlamentului”, a declarat Bolea.

***

Amintim că PAS, Platforma DA și PDM au anunțat că nu vor vota pentru învestirea guvernului Gavrilița. Pe 3 februarie, și președintele PSRM Igor Dodon a anunțat că va recomanda socialiștilor să nu îi dea vot de încredere Nataliei Gavrilița.

Potrivit legii, dacă majoritatea parlamentară nu votează de două ori pentru un candidat desemnat de președinte la funcția de prim-ministru, legislativul este dizolvat și urmează să fie declanșate alegeri parlamentare anticipate.

Potrivit lui Igor Dodon, data desfășurării alegerilor parlamentare anticipate ar putea fi 23 mai, 30 mai, 6 iunie, 13 iunie, 20 iunie sau 27 iunie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: