Premierul Finlandei a făcut testul antidrog, în urma videoclipului cu ea distribuit în spațiul public
Full Article 2 minutes read

Premierul Finlandei a făcut testul antidrog, în urma videoclipului cu ea distribuit în spațiul public

Premierul finlandez, Sanna Marin, în vârstă de 36 de ani, a făcut un test antidrog după publicarea în această săptămână a unei înregistrări video în care poate fi văzută petrecând împreună cu prieteni, şi a jurat că niciodată nu a folosit droguri ilegale, relatează BBC.

„În ultimele zile, au existat acuzaţii publice destul de grave că m-am aflat într-un spaţiu în care se consumau droguri sau că eu am consumat droguri. Consider aceste acuzaţii foarte grave şi, deşi consider solicitarea de a efectua un test antidrog incorectă, pentru propria mea protecţie legală şi pentru a elimina orice îndoieli, am făcut azi un test antidrog, ale cărui rezultate vor veni în circa o săptămână”, a spus ea într-o conferință de presă.

Sanna Marin, care a devenit cel mai tânăr şef de guvern în funcţie în decembrie 2019, s-a confruntat cu solicitări ale unor membri din partea coaliţiei de guvernare, dar şi ai opoziţiei, de a efectua un test antidrog după ce videoclipurile de la petrecere au devenit virale.

Lidera social-democraţilor Sanna Marin a spus că nu a consumat niciodată droguri şi că nu a văzut pe nimeni făcând acest lucru la petrecerea la care a participat.

Deşi mulţi au apreciat faptul că Sanna Marin reuşeşte să combine slujba ei foarte solicitantă cu o viaţă privată activă, alţii au pus sub semnul întrebării decizia ei de a permite să fie filmată, chiar dacă i s-a promis că înregistrările nu vor fi făcute publice.

„Aș dori să cred că oamenii înțeleg: există timp de lucru, dar există și timp pentru odihnă”, a adăugat ea.

Într-un moment în care Europa este neliniştită din cauza războiului Rusiei din Ucraina, Marin a fost criticată şi pentru faptul că participarea la petreceri i-ar putea afecta capacitatea de a-şi îndeplini rapid atribuţiile dacă o criză ar lovi Finlanda, notează Reuters.

„Dacă ar fi să existe o situaţie de criză, aş şti despre ea înainte de miezul nopţii într-o zi de sâmbătă”, le-a spus ea jurnaliştilor, adăugând că forţele armate finlandeze sunt bine echipate pentru a anticipa orice criză militară care ar putea afecta ţara.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: