Premiul Nobel pentru Literatură 2020, acordat poetei americane Louise Gluck
Full Article 1 minutes read

Premiul Nobel pentru Literatură 2020, acordat poetei americane Louise Gluck

Laureatul Premiului Nobel pentru Literatură a fost anunțat, la 8 octombrie 2020, de Academia de Ştiinţe Regale din Stockholm. Poeta Louise Glück a devenit primul scriitor american care a câștigat premiul Nobel pentru literatură în 27 de ani.

Premiul Nobel pentru Literatură, acordat, anual, de Academia Suedeză, răsplăteşte cele mai valoroase opere din toate genurile sau speciile literare, de la poezie, nuvelă, roman, la piese de teatru, eseuri sau discursuri.

În 2018, Premiul Nobel pentru Literatură nu a fost acordat, cu menţiunea că va fi atribuit în 2019 şi pentru anul respectiv. Astfel, scriitoarea poloneză Olga Tokarczuk a fost recompensată cu Premiul Nobel pentru Literatură pentru 2018, iar scriitorul austriac Peter Handke a primit Nobelul pentru Literatură pentru 2019, conform anunţului făcut Academia Regală de Ştiinţe din Suedia.

Ceremonia de înmânare a premiului Nobel pentru pace, organizată la Oslo, a fost mutată într-o sală mai mică şi se va desfăşura cu un număr redus de invitaţi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: