Președinta țării, despre o posibilă extindere a războiului din Ucraina: „Capacitățile noastre de apărare sunt limitate”
Full Article 2 minutes read

Președinta țării, despre o posibilă extindere a războiului din Ucraina: „Capacitățile noastre de apărare sunt limitate”

Președinta Republicii Moldova recunoaște că capacitățile țării sunt limitate și s-ar pomeni în dificultate într-o eventualitate agresiune militară pe scară largă. Maia Sandu declară că riscurile și amenințările la adresa Republicii Moldova rămân în continuare sporite, în contextul războiului din Ucraina. În context, șefa statului a reiterat, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la ProTV, importanța consolidării Armatei Naționale.  

„Avem o strategie de apărare, dar trebuie să recunoaștem că suntem o țară mică și capacitățile noastre de apărare sunt limitate în caz de o agresiune pe scară largă”, a declarat șefa statului la ProTV.

Șefa statului a declarat că îngrijorările legate de potențiale riscuri la adresa Republicii Moldova au apărut odată cu declanșarea războiului ruso-ucrainean, la graniță cu țara noastră.

„Îngrijorările sunt și ele sunt din momentul în care a început războiul, pentru că atunci când vezi ce se întâmplă în Ucraina, atunci când este încălcat dreptul internațional, când nu se respectă suveranitatea, integritatea teritorială a Ucrainei, evident că cu suntem cu toții în pericol. (…) Noi o să facem tot ce ne stă în putință ca să menținem pacea și stabilitatea și în continuare”, a menționat Sandu.

Amintim că Federația Rusă a invadat, pe 24 februarie curent Ucraina, provocând, astfel, un război la granița cu Republica Moldova. Autoritățile de la Chișinău au condamnat agresiunea militară a Rusie în repetate rânduri și s-a aliniat sancșiunilor europene împotriva Rusiei, consecință a războiului pe care îl poartă în țara vecină.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: