Președintele Consiliului European, Charles Michael, a ajuns la Chișinău
Full Article 2 minutes read

Președintele Consiliului European, Charles Michael, a ajuns la Chișinău

Președintele Consiliului European, Charles Michael, a ajuns în Moldova, anunță Grupul Media pentru Securitate. Înaltul oficial european a aterizat, puțin timp în urmă, pe Aeroportul Chișinău. În țara noastră au ajuns, de asemenea, prim-miniștrii Regatului Belgiei și Marelui Ducat al Luxemburgului, pentru a participa la Summitul Comunității Politice Europene.

De menționat că Charles Michael a fost cel care a venit cu propunerea, în cadrul primului summit desfășurat în octombrie 2022 la Praga, de a desfășura cea de-a doua ediție a Summitului CPE în Republica Moldova. În cadrul ultimei sale vizite la Chișinău, în martie curent, Charles Michel a menționat că integrarea europeană este unicul drum care asigură supraviețuirea Moldovei ca țară liberă și prosperă, reafirmându-și angajamentul să sprijine pro-activ candidatura Moldovei la aderarea în Uniunea Europeană.

Amintim că, pe 1 iunie, în Republica Moldova se va desfășura un eveniment istoric: pentru prima oară, summitul Comunității Politice Europene va avea loc în țara noastră. Evenimentul, care va reuni zeci de lideri europeni, va fi găzduit de complexul vitivinicol Castel Mimi.

În seara zilei de azi, autoritățile de la Chișinău au făcut publică lista liderilor Uniunii Europene care vor participa, pe 1 iunie, la Summitul Comunității Europene. 49 de oficialii europeni, între ei președinți, prim-miniștri și conducători ai UE, și-au confirmat prezența la eveniment. Printre ei se numără președintele Franței, Emmanuel Macron, președintele Turciei, Recep Erdogan, precum și cel al României – Klaus Iohannis. Vizita președintelui ucrainean nu a fost, deocamdată, confirmată. Oficiali de la Chișinău au declarat, însă, anterior, că participarea liderului de la Kiev va fi făcută publică în ziua Summitului, din motive de securitate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: