Preşedintele Consiliului European – „șocat” de imaginile din Ucraina. Anunță noi sancțiuni împotriva Moscovei 
Full Article 2 minutes read

Preşedintele Consiliului European – „șocat” de imaginile din Ucraina. Anunță noi sancțiuni împotriva Moscovei 

Autoritățile Uniunii Europene se pregătesc pentru noi sancțiuni împotriva Rusiei, a declarat astăzi preşedintele Consiliului European, Charles Michel. 

Oficialul s-a arătat șocat de imaginile cu „atrocitățile” comise de armata rusească în regiunea Kiev.

„Şocat de imaginile bântuitoare ale atrocităţilor comise de armata rusă în regiunea Kiev eliberată. UE ajută Ucraina şi organizaţiile neguvernamentale să strângă dovezi necesare pentru urmărirea în instanţele internaţionale. Alte sancțiuni și sprijinul UE (pentru Ucraina) sunt pe cale”, a scris pe Twitter, Charles Michel.

Cadavrele a cel puțin 20 de bărbați în haine civile au fost găsite zăcând pe o singură stradă, sâmbătă, după ce forțele ucrainene au recucerit orașul Bucea, în apropiere de Kiev, de la trupele ruse. Mai multe înregistrări video cu imaginile șocante sunt distribuite pe rețele sociale.

Unul dintre cadavrele bărbaților avea mâinile legate. Corpurile erau împrăștiate pe câteva sute de metri pe strada din orașul aflat în nord-vestul capitalei ucrainene.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: