„Președintele instanței de judecată nu a întreprins nicio acțiune”. Ce se întâmplă la Judecătoria Chișinău, sediul Centru?
Full Article 2 minutes read

„Președintele instanței de judecată nu a întreprins nicio acțiune”. Ce se întâmplă la Judecătoria Chișinău, sediul Centru?

Accesul în clădirea unde se află Judecătoria Chișinău, sediul Centru, este restricționat. Motivul ar fi lucrările de reparație despre care nici măcar angajații judecătoriei nu ar fi fost anunțați. Reprezentanții instanței se arată indignați și menționează în cadrul unui briefing de presă că lucrările de reparație sunt efectuate la inițiativa administratorului clădirii. 

Potrivit angajaților, aceștia au descoperit în această dimineață că în edificiul care găzduiește instituția au loc lucrări de reparație, despre care, funcționarii din cadrul instanței de judecată nu au nicio idee și nici au fost informați.

„Este inadmisibil ca pe timp de pandemie, pe timp de iarnă, să se înceapă o reparație capitală, într-o clădire publică, pe bani publici. Nesimțirea autorităților publice, care se fac responsabile de acest abuz de putere și incompetența gravă în administrarea banilor publici trebuie vociferată și sancționată”, a declarat judecătoarea Victoria Sanduța.

Potrivit judecătoarei, „președintele instanței de judecată nu a întreprins nicio acțiune vizibilă pentru a asigura buna funcționare a instanței de judecată.” Mai mult, aceasta susține că, încă din luna septembrie, aceștia au fost somați să elibereze sediul, sub pretextul că acolo vor veni alte autorități publice.

„Nu este clar nici acum unde va fi mutată Judecătoria Chișinău cu sediul Centru, cu 70 de judecători,” a mai spus judecătoarea Victoria Sanduța.

Colectivul sediului Centru al Judecătoriei Chișinău, a prezentat scuze justițiabililor pentru incomoditățile admise în timpul organizării procesului de efectuare a justiției.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: