Președintele Lituaniei, la Chișinău: „Nu trebuie să cădeți în capcana amenințărilor rusești”
Full Article 2 minutes read

Președintele Lituaniei, la Chișinău: „Nu trebuie să cădeți în capcana amenințărilor rusești”

Președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la ultimele evoluții din regiunea transnistreană. Oficialul, care efectuează o vizită în țara noastră, a îndemnat cetățenii „să nu cedeze provocărilor și amenințărilor Rusiei”. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Republicii Lituania, pe 7 mai, în cadrul unei conferințe de presă alături de Maia Sandu. 

„Înțeleg că Moldova a avut de suferit mult din cauza războiului, suntem solidari și sprijinim integritatea teritorială a dumneavoastră. Suntem îngrijorați de ceea ce s-a întâmplat în Transnistria, dar voi nu trebuie să cădeți în capcana provocărilor și amenințărilor rusești”, a spus oficialul internațional.

Gitanas Nauseda a declarat că este destul de dificil de spus cine se află în spatele ultimelor evenimente din Transnistria.

El a mai menționat că Lituania sprijină Moldova în drumul său către Uniunea Europeană și este pregătită să-și împărtășească experiența în implementarea măsurilor de eficiență energetică.

„Securitatea energetică este o problemă, deoarece Rusia folosește resursele energetice ca instrument pentru a șantaja întreaga regiune. Toate eforturile noastre ar trebui îndreptate către diversificarea surselor de aprovizionare, dezvoltarea eficienței energetice și a resurselor regenerabile”, a spus oficialul.

La rândul ei, Maia Sandu a declarat că autoritățile moldovenești contează pe sprijinul Lituaniei în parcursul european și sunt încrezătoare că vor fi susținute și pentru diminuarea consecințelor economice și sociale ale războiului din statul vecin.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: