„Șeful statului nu cunoaște această persoană”. Explicația președinției, privind distincția de stat oferită lui „Kitaeț”
Full Article 1 minutes read

„Șeful statului nu cunoaște această persoană”. Explicația președinției, privind distincția de stat oferită lui „Kitaeț”

Președintele Igor Dodon nu îl cunoaște pe omul de afaceri Mihai Aizin, alias „Kitaeț”, care a fost recent apreciat cu ordinul „Gloria Muncii”. Răspunsul a fost oferit pentru NM de către șefa serviciului de presă al președinției, Carmena Sterpu.

Purtătoarea de cuvânt a președinției a atras atenția că șeful statului nu cunoaște toate persoanele care sunt distinse cu ordine de stat.

„Distincțiile de stat se oferă conform selecțiilor și propunerilor făcute de diverse comisii. Președintele nu cunoaște toate persoanele recomandate. Nu cunoaște nici această persoană, pentru a se expune în privința sa. Președintele se va informa în privința acestui caz separat”, a argumentat Carmena Sterpu.

Amintim că portalul anticorupție.md a scris pe 21 septembrie că omul de afaceri Mihail Aizin, alias Kitaeț, cunoscut în anii 90 ca lider al unui grup criminal organizat, a fost apreciat recent de către președintele Igor Dodon cu ordinul „Gloria Muncii”. Potrivit jurnaliștilor, afaceristul s-ar afla în spatele mai multor atacuri raider.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: