Președintele parlamentului Turciei vine în Moldova. Se va întâlni cu Sandu, Grosu și Gavrilița și va vizita Găgăuzia
Full Article 1 minutes read

Președintele parlamentului Turciei vine în Moldova. Se va întâlni cu Sandu, Grosu și Gavrilița și va vizita Găgăuzia

Președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Mustafa Șentop, se va afla, în perioada 15-16 septembrie, într-o vizită oficială în Republica Moldova. Demnitarul va fi însoțit de Președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Moldova, Mehmet Altay.

Programul vizitei oficiale include întrevederi cu conducerea țării: Președintele Parlamentului, Igor Grosu, Președinta Maia Sandu și Prim-ministra Natalia Gavrilița. De asemenea, oficialii turci se vor întâlni cu mai mulți președinți de comisii permanente, printre care Doina Gherman, Dumitru Alaiba, Lilian Carp și Olesea Stamate, dar și cu reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și ai Agenției de Investiții din Moldova.

Pe data de 16 septembrie, oficialii Marii Adunări Naționale a Turciei vor vizita Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia.

Republica Moldova a stabilit relații diplomatice cu Republica Turcia în anul 1992 și, până în prezent, au fost încheiate 68 de acorduri bilaterale.

De menționat că Marea Adunare Națională a Turciei este denumirea oficială a legislativului de la Ankara.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: