Președintele Ucrainei a lansat un flashmob internațional (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Președintele Ucrainei a lansat un flashmob internațional (VIDEO)

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a lansat un flashmob internațional cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a organizației UNESCO. Potrivit unui comunicat de presă al administrației prezidențiale de la Kiev, scopul acțiunii este de a atrage atenția asupra activității organizației și de a susține valorile acesteia, scrie UNIAN

„Ucraina invită toate țările-membre ale UNESCO să susțină flashmobul și să publice pe canalele oficiale și pe rețelele de socializare înregistrări video despre însemnătatea organizației pentru fiecare stat”, se arată în mesaj.

Serviciul de presă al președintelui Ucrainei a subliniat că înregistrarea a fost făcută înainte ca Vladimir Zelenski să fie testat pozitiv cu COVID-19.

***

Republica Moldova a devenit membru UNESCO cu drepturi depline pe data de 27 mai 1992. 

Odată cu ratificarea Convențiilor, Republica Moldova beneficiază de dreptul de a propune bunuri/situri de patrimoniu cultural și natural pentru înscriere în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO și, respectiv, de a propune bunuri de patrimoniul cultural imaterial pentru înscriere în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității.

Actualmente, Republica Moldova este reprezentată pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO de un singur sit – Arcul Geodezic Struve (sit transfrontalier, amplasat pe teritoriul a 10 state: Norvegia, Suedia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Federaţia Rusă, Belarus, Ucraina şi Moldova).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: