Președinția va contesta decizia prin care Vladislav Clima a fost repus în funcția de președinte a Curții de Apel Chișinău
Full Article 1 minutes read

Președinția va contesta decizia prin care Vladislav Clima a fost repus în funcția de președinte a Curții de Apel Chișinău

Decizia emisă de Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, prin care magistratul Vladislav Clima este repus în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău va fi contestată. Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanta Președinției, Liliana Anghel, pe 31 decembrie.

„Președinția va depune cerere de contestare a deciziei în termenul prevăzut de lege”, a menționat reprezentanta Președinției.

Amintim că, pe 31 decembrie, Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, a anulat decretul emis de președinta țării Maia Sandu, iar magistratul Vladislav Clima a fost repus în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

Hotărârea poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 30 de zile de la momentul pronunțării. 

***

Pe 28 mai, șefa statului, Maia Sandu, a anulat decretul prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Aceasta și-a argumentat decizia prin faptul că Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a încălcat procedurile legale atunci când a propus candidatura magistratului.

Vladislav Clima a fost numit la conducerea Curții de Apel Chișinău pe data de 2 septembrie 2020, prin decretul semnat de Igor Dodon.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: