Prețul benzinei va crește și mâine. Va costa cu 13 bani mai mult 
Full Article 2 minutes read

Prețul benzinei va crește și mâine. Va costa cu 13 bani mai mult 

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) prezintă noile prețuri de comercializare a carburanților pentru 20 mai. Și de această dată benzina se va scumpi. Mâine, un litru de benzină va costa cu 13 bani mai mult decât astăzi. 

Potrivit datelor prezentate de Agenție, benzina va putea fi cumpărată cu 30,22 lei pentru un litru.

Motorina continuă să se ieftinească. Mâine, aceasta va fi cu 17 bani mai ieftină și va costa 27,31 lei.

Prețul benzinei va crește și mâine. Va costa cu 13 bani mai mult 

anre.md

Amintim că ieri, benzina a trecut pragul de 30 de lei. ANRE, într-o declarație, argumenta scumpirile la benzină din ultima perioadă.

Agenția declara că se atestă o creștere considerabilă a cotațiilor internaționale la benzină și o repoziționare a prețului acesteia în raport cu cel al motorinei, care urmează o ușoară descreștere.

„Astfel, dacă pe parcursul lunilor martie și aprilie a fost înregistrat un fenomen atipic de creștere mai pronunțată a cotațiilor Platts la motorină, fapt care a condus la o depășire temporară a prețului de comercializare a acesteia în raport cu benzina, atunci de la începutul lunii curente are loc repoziționarea parității tradiționale dintre cele două tipuri de carburanți”, comunica ANRE.

Un alt factor care contribuie la majorarea prețului final, potrivit Agenției, este creșterea în aceeași perioadă cu circa 0,50 lei a cursului de schimb al monedei naționale în raport cu dolarul SUA.

„În același timp, cotațiile la produsele petroliere sunt în continuare influențate de cererea mare din partea pieței ucrainene și de perspectivele refuzului statelor Uniunii Europene a importurilor de țiței și produse derivate din Federația Rusă”, a declarat Agenția.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: