Prețul ouălor de găină s-a majorat până la 40 de lei
Full Article 50 second read

Prețul ouălor de găină s-a majorat până la 40 de lei

Prețul ouălor de găină s-a majorat în piețele și magazinele din țară. Costul acestora ajunge până la 40 de lei, în funcție de rețeaua comercială, transmite Moldpres.

Solicitată de agenție, șefa Serviciului informare și comunicare cu mass-media din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Daniela Turculeț, a specificat că majorarea prețurilor este cauzată de scumpirea furajelor pentru păsări.

„Un alt motiv ar fi creșterea prețului la energia electrică și gaz, întrucât în hale sunt utilizate resurse energetice pentru întreținere, pentru funcționarea incubatoarelor și a ventilatoarelor”, a spus Daniela Turculeț.

La începutul acestei luni, prețul pentru 10 ouă varia între 18 și 24 de lei la piețele din țară și de până la 29 de lei în magazine, astfel costul ouălor s-a majorat cu circa 50%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: