Prim-ministra Natalia Gavrilița nu exclude și alte remanieri guvernamentale: „Avem profesioniști, dar care se mișcă mai încet”
Full Article 2 minutes read

Prim-ministra Natalia Gavrilița nu exclude și alte remanieri guvernamentale: „Avem profesioniști, dar care se mișcă mai încet”

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, nu exclude că, în viitorul apropiat, mai mulți miniștri ar putea fi demiși din funcție. Potrivit ei, deși în ministere activează profesioniști, unii dintre ei s-ar „mișca mai încet”. Premierul a refuzat să spună la cine se referă și a menționat că va anunța la timpul potrivit când vor fi luate decizii în acest sens.

„Un an de zile este o perioadă deja suficientă de mare pentru a face anumite evaluări. Sunt domenii în care avem profesioniști dar care poate se mișcă mai încet pentru perioada de criză în care ne aflăm și atunci când vom fi gata să anunțăm anumite remanieri, o vom face în ordinea stabilită”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Precizăm că, recent, președinta țării, Maia Sandu, a declarat că dacă ar premier ar face anumite remanieri în garnitura guvernamentală. Șefa statului a apreciat activitatea Executivului cu calificativul „bine”, menționând că ar fi nevoie de mai multă „viteză”.

Anterior și speakerul Igor Grosu a declarat că activitatea miniștrilor este evaluată. Președintele Parlamentului nu a exclus că miniștrii și-ar putea pierde fotoliile, dacă nu vor aduce rezultate.

Amintim că opoziția parlamentară a organizat mai multe proteste și a solicitat demisia Guvernului. Totuși, deocamdată, un singur ministru a fost revocat din funcție. Este vorba despre Viorel Gherciu, fostul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare. În locul său, pe 8 iulie, prin decret prezidențial, în funcție a fost numit deputatul PAS Vladimir Bolea. Fără vreun anunț în prealabil, acesta a depus jurământul de învestire în fața președintelui Maia Sandu și a prim-ministrei Natalia Gavrilița.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: