Prima ipoteză cu privire la cauza producerii accidentului feroviar din Grecia
Full Article 2 minutes read

Prima ipoteză cu privire la cauza producerii accidentului feroviar din Grecia

Cauza producerii accidentului feroviar din Grecia, soldat cu 36 de morți, ar putea fi o defecțiune a sistemului automat de avertizare, motiv pentru care două trenuri s-au pomenit pe același segment de cale ferată. Informația a fost făcută publică de către președintele Federației de mașiniști ai Organizației Calea Ferată Elenă (OSE) Kostas Genidounias, scrie ERT.

Potrivit oficialului elen, angajații căii ferate au semnalat în repetate rânduri că sistemul este defect. Potrivit acestuia, dacă sistemul de avertizare ar fi funcționat, mașiniștii ar fi văzut semnalul roșu, iar trenurile s-ar fi oprit la o distanță de 500 m.

Amintim că un tren cu pasageri, care făcea legătura între Atena și Salonic, s-a ciocnit cu un marfar, în noaptea de marți spre miercuri. Presa elenă scrie că „este cel mai grav accident care s-a produs vreodată în Grecia”. Accidentul s-a produs în apropiere de orașul Larissa, aflat în centrul Greciei. În trenul de pasageri se aflau 350 de oameni.

Potrivit Reuters, numărul morților a ajuns la 36.

Președinta Greciei, Ekaterini Sakellaropoulou, aflată într-o vizită oficială la Chișinău, și-a întrerupt deplasarea. În Grecia au fost decretate trei zile de doliu național.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: