Prima ninsoare și primul test pentru autoritățile locale. Cum s-a intervenit pe străzile și în curțile din capitală
Full Article 2 minutes read

Prima ninsoare și primul test pentru autoritățile locale. Cum s-a intervenit pe străzile și în curțile din capitală

Zeci de tone de material antiderapant au fost presărate pe străzile și în curțile din municipiul Chișinău, după prima zăpadă care a căzut weekendul trecut. Informațiile au fost prezentate în cadrul ședinței de astăzi, 30 decembrie, a primăriei. 

Astfel, potrivit lui Ion Burdiumov, șeful direcției locativ-comunale și amenajare, în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru curățarea zăpezii și a poleiului au fost implicați 221 de muncitori echipați cu 13 tractoare cu perii și lame și 10 utilaje Hako. Aceștia au împrăștiat 7 tone de sare și 3 tone de clorură de calciu.

În noaptea de duminică spre luni, 370 de lucrători au curățat stațiile de așteptare, trecerile de pietoni, dar și curțile blocurilor din capitală. În același timp, au fost presărate 64 de tone de sare și 3,5 tone de clorură de calciu.

Precizăm că la nivel național, potrivit Administrației de Stat a Drumurilor, s-au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire și de combatere a poleiului. În procesul tehnologic au fost antrenați 197 de muncitori rutieri, 108 de mijloace speciale și au fost utilizate 1008 tone de material antiderapant.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, astăzi, 30 decembrie, se prevăd ninsori în centrul și nordul țării, iar temperatura aerului se va încadra între +5 grade Celsius ziua și -5 grade Celsius – noaptea.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: