Prima reacție a PSRM, după plecarea lui Gațcan din fracțiune: „Dacă aveți bun-simț, depuneți mandatul!”
Full Article 2 minutes read

Prima reacție a PSRM, după plecarea lui Gațcan din fracțiune: „Dacă aveți bun-simț, depuneți mandatul!”

Deputații Partidului Socialiștilor (PSRM) Corneliu Furculiță și Vlad Bătrîncea s-au arătat indignați de anunțul lui Ștefan Gațcan, privind părăsirea fracțiunii. Într-un briefing de presă din 30 iunie, aceștia l-au acuzat că a primit bani de la Vladimir Plahotniuc și i-au cerut lui Gațcan să depună mandatul.

Vicepreședintele parlamentului Vlad Bătrîncea a declarat că cererea privind plecarea lui Ștefan Gațcan ar fi fost adusă la parlament de către deputatul grupului parlamentar Pro Moldova, Serghei Sîrbu. El a mai spus că Ștefan Gațcan i-ar fi spus lui Cornel Furculiță, săptămâna trecută, că a fost contactat de către reprezentanții Pro Moldova, care i-au propus 500 de mii de euro ca să părăsească fracțiunea PSRM.

„Sunt sigur că suma a fost dublată-triplată”, a declarat Furculiță.

Vlad Bătrîncea i-au cerut lui Ștefan Gațcan să își depună mandatul de deputat.

„Domnule Gațcan, dacă în dvs mai este un pic de bun-simț, depuneți mandatul și plecați din parlamentul R. Moldova. (…) Condamnăm încă un act de prostituție politică. Condamnăm și proxenetul din afara Republicii Moldova. Cel mai mare partid declară război acestor persoane corupte și vom face tot ce e posibil pentru ca acest parlament să fie dizolvat”, a subliniat Bătrîncea.

Vlad Bătrîncea a mai spus că PSRM va susține inițiativa lui Igor Dodon, privind reducerea numărului de deputați din parlament.

Amintim că în dimineața de 30 iunie deputatul Ștefan Gațcan, care a fost ales pe lista PSRM în circumscripția nr.38 Hîncești a anunțat că părăsește fracțiunea și că aderă la grupul parlamentar Pro Moldova. 

Coaliția de guvernare formată din PSRM și PDM a mai pierdut astfel un deputat, rămânând, astfel, cu 49 de voturi în parlament.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: