Prima ședință de rejudecare a dosarului lui Petic a fost amânată
Full Article 2 minutes read

Prima ședință de rejudecare a dosarului lui Petic a fost amânată

Prima ședință de judecată în cadrul căreia urma să fie examinat dosarul în care Gheorghe Petic este învinuit de viol și care a fost trimis la rejudecare la Orhei, a fost amânată. Aceasta urma să aibă loc astăzi, 3 decembrie, însă la solicitarea părții apărării, se va desfășura pe 20 decembrie.

Avocatul lui Gheorghe Petic și-a motivat solicitarea prin faptul că nu a reușit încă examineze materialele cauzei penale. Totodată, acesta a cerut ca în următoarea ședință să fie prezentă și partea vătămată.

Amintim că dosarul în care Gheorghe Petic este învinut de viol a fost reluat. Asta deși, în luna iulie, acesta a fost eliberat în urma deciziei Curții de Apel Chișinău.

Gheorghe Petic a fost reținut pe 19 iulie 2018, fiind învinuit de viol. Pe 20 martie 2019, acesta a fost condamnat la trei ani și șase luni de pușcărie, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip semi-închis și o amendă de 30 mii lei. Ulterior, pe 19 iulie, Petic a fost eliberat printr-o decizie a Curții de Apel Chișinău.

Precizăm că Gheorghe Petic este ofițer în rezervă și fost polițist de frontieră, care a făcut public mai multe scheme de contrabandă cu țigări.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: