„Prima zi de vară, noi revenim în țară”. Tinerii din PAS au organizat un flashmob în centrul capitalei (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Prima zi de vară, noi revenim în țară”. Tinerii din PAS au organizat un flashmob în centrul capitalei (VIDEO)

Aripa de tineret a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) – PAS Youth a organizat pe 1 iunie un flashmob în centrul capitalei. Echipați cu valize, tinrii s-au plimbat prin oraș și au scandat mesaje cu îndemnul către moldovenii din diaspora de a reveni înapoi în țară.

Participanții au scandat „Prima zi de vară, noi revenim în țară”, „Noi revenim acasă pentru că ne pasă”, „Multe țări colindate, acum revenim în sate”, „Schimbarea suntem noi”, „Mergem împreună, pornim vreme bună”.

Manifestația s-a încheiat în Piața Marii Adunări Naționale. La eveniment la participat și deputatul PAS Radu Marian.

„Avem niște copii extraordinari, la fel de buni, inteligenți, creativi, ca toți ceilalți copii din lume. Problema e că ei vor să plece din țară. La fiecare întâlnire pe care am avut-o, la întrebare dacă vor să plece din țară după 18 ani, majoritatea ridicau mâna. Aceasta este marea dramă a Republicii Moldova. În 20 de ani am pierdut jumătate de elevii din țară. Vreau să vă spun că lucrurile se pot schimba. Dacă vom reuși să ținem copii în țară, țara aceasta are viitor. Iar ca să-i ținem în țară, trebuie să le oferim o școală mai bună, să le oferim universități mai bune, condiții mai bune în școli”, a declarat acesta.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: