Primăria a semnat. Unde vor fi înmormântate persoanele răpuse de coronavirus
Full Article 2 minutes read

Primăria a semnat. Unde vor fi înmormântate persoanele răpuse de coronavirus

Persoanele răpuse de infecția cu COVID-19 vor fi înhumate într-un cartier special desemnat al cimitirului „Sfântul Lazăr” din Chișinău. O decizie în acest sens a fost semnată luni, 30 martie, de către primarul general al capitalei, Ion Ceban și de către secretarul Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău, Adrian Talmaci.

„Locurile pentru înhumări vor fi asigurate în cartierul special determinat nr. 277, din cadrul cimitirului municipal sf. Lazăr, str. Doina, 189, or. Chişinău”, se arată în document.

Excepție de la această regulă o fac cei care și-au rezervat, anterior, locurile de înhumare.

Prevederile deciziei urmează a fi implementate de Î. M. Combinatul Servicii Funerare. Aceasta intră în vigoare de astăzi.

Precizăm că tot astăzi, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a explicat că după deces, o persoană infectată cu COVID-19 nu prezintă pericol din punct de vedere epidemiologic.

În prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate 263 de cazuri de infectări cu COVID-19, inclusiv două decese.

Precizăm că rudele medicului de 79 de ani care a murit după ce s-a infectat în timpul muncii au fost indignate de atitudinea autorităților privind înmormântarea acesteia.

„A fost înmormântată la cimitirul Sf. Lazăr, întru-un sector îndepărtat, la marginea cimitirului, unde este preconizat să fie înmormântați cei contaminați cu coronovirus: sectorul 277, mormântul nr. 1”, a scris pe pagina sa de Facebook Iurie Botnari, o rudă a femeii decedate.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: