Primăria capitalei ar putea fi mutată într-un alt sediu. Ce planuri are Ceban pentru clădirea istorică
Full Article 2 minutes read

Primăria capitalei ar putea fi mutată într-un alt sediu. Ce planuri are Ceban pentru clădirea istorică

Primăria capitalei ar putea fi mutată într-un nou sediu, iar clădirea actuală ar putea fi transformată în muzeu. Anunțul a fost făcut de primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, în cadrul ședinței de astăzi, 18 noiembrie. 

„Vreau să fac un anunț din start. Noi cu dumneavoastră, cu toții din Aparatul Primăriei, în scurt timp, probabil, că vom pleca din această clădire. Facem un apel către toți oamenii care au spații, să plecăm într-un spațiu de lucru deschis, într-un format corporativ, unde vom sta cot la cot, cu camere de luat vederi, astfel încât oamenii să vadă cu ce ne ocupăm noi în fiecare zi, a explicat Ion Ceban.

Primarul a propus ca edificiul actual al primăriei să fie restaurat și transformat într-un muzeu de științe pentru copii.

„Anunț și rog direcția finanțe să planifice o discuție în acest sens ca să avem unele resurse financiare pentru anul viitor pentru restaurarea acestui patrimoniu cultural. Una dintre idei ar fi să lăsăm aici sala de protocol și biroul primarului, pentru tradiție, iar această clădire s-o transformăm în muzeu de științe pentru copii, de exemplu, dar discutăm, a adăugat primarul.

Totodată, edilul a anunțat că toate serviciile primăriei urmează să fie digitalizate. „În scurt timp, cel mult într-un an de zile, primăria urmează să fie digitalizată: începând cu ghișeul unic electronic și finalizând cu multe alte servicii care trebuiesc digitalizate”, explicat Ion Ceban.

Primarul Ion Ceban a mai anunțat că joi și vineri va avea două ședințe, cu ambasadorii și cu donatorii. Totodată, acesta l-a a nunțat pe pretorului sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, că îl așteaptă mâine la Calea Ieșilor 55, pentru a stopa construicția unui centru de tineret, care urma să fie ridicat pe o fâșie forestieră. „Asta o să fie prima construcție sau intenție de construcție pe care trebuie să o eliminăm. Și vă rog să nu vorbim de două ori, dacă voi vorbi de două ori, voi vorbi cu alt pretor”, a spus Ceban în cadrul ședinței serviciilor primăriei.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: