Primăria Chișinău a lansat un portal online pentru refugiații ucraineni: este disponibil în 4 limbi 
Full Article 2 minutes read

Primăria Chișinău a lansat un portal online pentru refugiații ucraineni: este disponibil în 4 limbi 

Primăria Chișinău a lansat o platformă municipală de informare și ajutor pentru refugiații din Ucraina – HELP.chisinau.md. Autoritățile spun că aici, atât refugiații cât și persoanele interesate pot obține informații veridice privind serviciile oferite de Primăria Chișinău. 

Pe platformă se va comunica despre centrele de plasament din capitală pentru refugiați, asistența medicală și psihologică, educație, activități pentru copii.

La fel, refugiații vor găsi informații cu privire la locurile de muncă din Chișinău, rechizitele bancare pentru donații, lista lucrurilor necesare pentru refugiați, dar și posibilitățile de a deveni voluntar.

În același timp, ucrainenii datorită platformei vor fi informați despre locuințele oferite în chirie sau gratuit.

Platforma este accesibilă în 4 limbi: română, engleză, ucraineană și rusă.

De precizat că anterior, și pe site-ul Guvernului Republicii Moldova a apărut o secțiune unde refugiații ucraineni veniți în țara noastră pot găsi informații utile, link-uri și numere de telefon.

Tot acolo, cetățenii ucraineni pot accesa și platforma dopomoga.gov.md unde sunt informații despre asistența pe care o pot folosi cetățenii ucraineni de pe teritoriul Republicii Moldova.

În acest sens, și Ambasada Ucrainei în Republica Moldova a anunțat despre site-ul oficial „Adăpost”, acolo unde cetățenii moldoveni au posibilitatea de a ajuta refugiații cu informații privind locurile de cazare disponibile în țara noastră. La rândul lor, ucrainenii sunt îndemnați să acceseze platforma pentru a găsi un adăpost. 

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: