Primăria Iași neagă că l-a invitat pe Ceban la ceremonia de omagiere a poetului Grigore Vieru
Full Article 2 minutes read

Primăria Iași neagă că l-a invitat pe Ceban la ceremonia de omagiere a poetului Grigore Vieru

Primăria Iași neagă că l-a invitat pe primarul capitalei, Ion Ceban, la ceremonia de omagiere a poetului Grigore Vieru, organizată, în ajun, în parcul Copou din Iași, România. Declarația a fost făcută de reprezentanții municipiului pentru presa locală, după ce Ceban a anunțat pe pagina personală de Facebook, că a participat la eveniment „la invitația primarului municipiului Iași, Mihai Chirică”.

În ciuda anunțului făcut de primarul municipiului Chișinău și a transcrierii greșite, de către acesta, a numelui primarului municipiului Iași, Primăria Iași a transmis că Ion Ceban a participat la invitația Casei de Cultură „Mihai Ursachi” și a Asociației Culturale „Feed Back”, scrie Ziarul de Iași.

„A fost invitat de Asociația „Feed Back”. Participarea domnului Ion Ceban a ținut strict de faptul că el reprezintă municipiul Chișinău în calitate de primar, la un eveniment strict cultural, legat de Grigore Vieru, un poet care s-a născut în Republica Moldova. Nu a avut nicio conotație politică”, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei municipiului Iași, Sebastian Buraga, pentru sursa citată.

„Noi am luat în vedere numai calitatea lui de primar într-o localitate în care s-a remarcat Grigore Vieru. Partea de politic nu ne-a interesat. El a venit la invitația noastră”, a declarat, la rândul său, directorul Casei de Cultură „Mihai Ursachi”, Adi Cristi.

Amintim că edilul de Chișinău a întreprins o vizită oficială în România, pe 14 februarie. Ceban a anunțat că participă, alături de colegi din Primărie, la invitația primarului de Iași, Mihai Chirica, la evenimentul de comemorare a marelui poet basarabean Grigore Vieru.

„Îi mulțumesc primarului mun. Iași pentru invitație, dar și pentru sprijinul acordat Chișinăului de-a lungul anilor. Iași și Chișinău sunt orașe înfrățite și avem foarte multe activități pe care le realizăm în comun”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Primăria Iași neagă că l-a invitat pe Ceban la ceremonia de omagiere a poetului Grigore Vieru

Captură foto. Ion Ceban/Facebook


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: