Primăria va căuta locuri de cazare pentru familiile afectate de incendiul din sectorul Buiucani (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Primăria va căuta locuri de cazare pentru familiile afectate de incendiul din sectorul Buiucani (VIDEO)

Familiile care au avut de suferit în urma incendiului care s-a produs pe 23 octobrie la etajul 6 al unui bloc din sectorul Buiucani al capitalei vor avea posibilitatea să se cazeze temporar în alte locuințe. Informația a fost confirmată de către primarul mun. Chișinău Ion Ceban, care s-a arătat indignat de felul cum a fost făcută construcția.

La fața locului au venit și reprezentanții Primăriei.

„Comisia pentru situații excepționale se va întruni pentru a găsi locuri de cazare pentru familiile care necesită, în urma incendiului din strada Pelivan. Vor fi estimate pagubele de către specialiști și vom convoca ședința CMC pentru a vedea cum putem interveni. Toate serviciile sunt la fața locului. Toți responsabilii preturii și primăriei sunt mobilizați”, a menționat Ceban.

Edilul a menționat că mansarda de la etajul superior al blocului ar fi fost construită cu numeroase încălcări.

„Este grav că mansardele permise a fi construite anterior au pereții de câțiva cm lățime și normele de siguranță nerespectate. Este grav că nimeni nu a răspuns pentru încălcările anterioare depistate când au mai fost cazuri de incendii ale mansardelor”, a mai spus Ceban.

Un apartament situat în strada Pelivan din sectorul Buiucani al capitalei a luat foc în după-amiaza de 23 octombrie. La fața locului au intervenit peste 70 de salvatori și pompieri. În timpul intervenției, un pompier a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportat la spital.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: