Primăriţa din Truşeni şi complicii acesteia – trimişi pe banca acuzaţilor
Full Article 2 minutes read

Primăriţa din Truşeni şi complicii acesteia – trimişi pe banca acuzaţilor

Procuratura Anticorupție (PA) anunță că, în data de 6 ianuarie, a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a primăriţei din Truşeni şi a complicilor acesteia, cărora li se incriminează săvârşirea infracţiunilor de corupere pasivă, pregătirea de escrocherie săvârşită în proporţii deosebit de mari şi escrocherie săvârşită ca fapt consumat.

Potrivit PA, în unul dintre episoade primăriţei din Truşeni şi arhitectului-șef al Primăriei comunei Trușeni li se incriminează faptul că, în perioada lunilor iunie-iulie 2021, au pretins şi primit mijloace bănești ce nu li se cuvin, în schimbul urgentării eliberării certificatului de urbanism pentru proiectare.

Într-un alt episod, primăriţei din comuna Truşeni şi celor doi complici ai acesteia, li se incriminează faptul pregătirii pentru săvârşirea infracţiunii de escrocherie, manifestată prin ducerea în eroare a unei locuitoare cu vârstă înaintată din comuna Truşeni, în scopul însușirii bunurilor imobile ale acesteia. „Faptă infracţională pregătită din timp, care însă nu şi-a produs efectul, din motiv că activitatea ilicită a acestora a fost întreruptă de cauze independente de voința făptuitorilor, deoarece aceştia au fost reținuți în cadrul unei cauze penale conexe corupţiei”, adaugă reprezentanții PA.

Într-un alt caz, aceloraşi figuranţi indicaţi supra, li se incriminează săvârşirea infracţiunii de escrocherie ca fapt consumat, manifestată prin sustragerea prin înşelăciune a mijloacelor băneşti de pe cardul bancar, ce îi aparţinea aceleiaşi locuitoare cu vârstă înaintată din comuna Truşeni.

Amintim că, în data de 14 septembrie 2021, ofițerii Centrului Național Anticorupție au inițiat percheziții în cadrul Primăriei Trușeni. Primarul comunei Truşeni, arhitectul-şef, fostul şef al întreprinderii municipale a primăriei şi un agent economic au intrat în vizor, după ce a fost documentat un caz de pretindere de mită din partea funcţionarilor primăriei pentru eliberarea unor acte permisive pentru legalizarea unui imobil.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: