Primarul capitalei cere demisia șefului Regiei Autosalubritate, după incendiul de la Țânțăreni
Full Article 2 minutes read

Primarul capitalei cere demisia șefului Regiei Autosalubritate, după incendiul de la Țânțăreni

Primarul municipiului Chișinău Ion Ceban a solicitat demisia directorului Regiei Autosalubritate, Eugeniu Axentiev. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței din 6 august a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), în contextul incendiului de pe poligonul din comuna Țînțăreni. 

„Astăzi am primit ultimele rapoarte și urmează să fie perfectat procesul verbal de analiză referitor la cele întâmplate la Țînțăreni. Odată ce am recomandarea procesului verbal, știu care sunt discuțiile la acest nivel, pentru că am primit și rapoartele pe intern, de la SPIA, și în acest context voi solicita demisia domnului Axentiev din funcție”, a declarat Ion Ceban.

Incendiul pe poligonul de deșeuri de la Țînțăreni a izbucnit pe 27 iulie, iar pompierii au avut nevoie de trei zile pentru a stinge flăcările. Ulterior, Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău a constatat faptul că „a avut loc incendierea spontană a deșeurilor menajere solide depozitate la poligonul din com. Țînțăreni”.

Primarul Ion Ceban a solicitat ministrului de Interne Pavel Voicu să fie pornită o anchetă de serviciu, pentru a fi examinată situația și circumstanțele, sub toate aspectele, în ceea ce privește atât activitatea subdiviziunilor municipiului, cât și a celor responsabili de stingerea focului.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: