Primarul Ion Ceban a cerut verificarea blocurilor, pentru a preveni scurgerile de gaz
Full Article 2 minutes read

Primarul Ion Ceban a cerut verificarea blocurilor, pentru a preveni scurgerile de gaz

Blocurile din capitală urmează să fie verificate, pentru prevenirea unor eventuale scurgeri de gaze. O dispoziție în acest sens a fost anunțată astăzi, 26 noiembrie, de către edilul Ion Ceban. În acest scop, pe lângă primăria capitalei urmează să fie constituită o celulă de criză.

„Am cerut maximă responsabilitate și am dispus să fie luate sub control asemenea situații, iar blocurile să fie verificate, pentru a nu avea cazuri tragice similare celui din sectorul Râșcani”, a declarat edilul, citat într-un comunicat de presă al primăriei.

Potrivit lui Ion Ceban, celula de criză care urmează să fie creată va avea sarcina să reacționeze prompt în orice situație de risc sau criză.

Amintim că în seara zilei de ieri, 25 noiembrie, mai multe echipaje de salvatori și pompieri au fost alertate de către locuitorii unui bloc cu 14 etaje, situat în sectorul Botanica al capitalei. În urma verificărilor, spcialiștii de la IGSU au depistat o butelie de gaz cu robinetul defectat.

Precizăm că cinci oameni, printre care și un copil, au murit în data de 6 octombrie 2018, în urma unei explozii provocate de o scurgere de gaz, care s-a produs într-un bloc din sectorul Râșcani al capitalei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: