Ar fi încheiat contracte de 80 000 de lei cu firma mamei sale. Primarul orașului Basarabeasca riscă să fie demis din funcție
Full Article 1 minutes read

Ar fi încheiat contracte de 80 000 de lei cu firma mamei sale. Primarul orașului Basarabeasca riscă să fie demis din funcție

Conflict de interese la primăria din Basarabeasca. Primarul Valentin Cimpoeș ar fi semnat ordine de plată în sumă de 80 mii de lei cu o firmă fondată de mama sa. Despre aceasta a anunțat Autoritatea Națională de Integritate (ANI), care a constatat încălcarea regimului juridic.

Potrivit sesizării ANI, primarul a încheiat în anul 2018 cu o firmă fondată de mama sa un contract de prestări servicii în sumă de 12 mii lei. Valetin Cimpoeș ar fi stabilit relațiile juridice cu firma mamei sale încă din anul 2016, când a semnat primele ordine de plată cu aceasta.

În total, în perioada august 2016 – martie 2020,  primarul ar fi încheiat cu această firmă 16 ordine de plată și contractul de achiziționare a serviciilor pentru întreținerea mașinii de serviciu. În aceste scopuri, din bugetul primăriei au fost transferați spre contul firmei suma totală de aproximativ 80 mii de lei.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, primarul riscă să fie demisa și nu va avea dreptul de a exercita funcția de primar sau o altă funcție publică pe o perioada de trei ani. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: