Primarul satului Colonița ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. Precizările ANI
Full Article 2 minutes read

Primarul satului Colonița ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. Precizările ANI

Primarul satului Colonița, Angela Zaporojan, ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, informează Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

Sursa citată notează că în ianuarie 2019, alesul local, care se afla în calitate de primar, și-a angajat fiica în funcția de bibliotecar la Biblioteca din cadrul Centrului de Creație și Agrement din localitate. Fiica a deținut funcția respectivă timp de 7 luni de zile, perioadă în care a fost remunerată. Ulterior, în iulie 2019, alesul local a emis o dispoziție prin care și-a eliberat ruda din funcție.

În contextul dat, inspectorul de integritate a stabilit că alesul local vizat, în situația dată, nu a declarat la ANI conflictul de interese real în care s-a aflat, rezultat din relația cu persoana apropiată (fiica) și nu a așteptat soluționarea acestuia, conform prevederilor legale.

În rezultatul acestor inacțiuni, dacă actul de constatare emis de ANI va rămâne definitiv, inspectorul de integritate va sesiza Judecătoria Chișinău pentru inițierea procedurii de ridicare înainte de termen a mandatului de primar.

Primarul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică și mandatul de primar, pentru o perioadă de 3 ani. Acesta ar putea fi înscris și în Registrul Interdicțiilor al ANI.

Menționăm că actul de constatare poate fi contestat în instanța de contecios administrativ.

 

Zaporojan Angela (1) by Maxim Stratan on Scribd

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: