Primele abonamente false pentru transportul public au apărut „pe piață”, deși au șapte semne de siguranță
Full Article 2 minutes read

Primele abonamente false pentru transportul public au apărut „pe piață”, deși au șapte semne de siguranță

În vânzare au apărut și abonamente de călătorie false. Potrivit reprezentanților de la Direcția Transport numărul acestora este mic, însă cu toatea acestea, angajații de la Parcul de Autobuze și de la Regia Transport Electric ar fi fost instruiți cum să le deosebească, relatează TV8.

Cele mai vândute abonamente sunt pentru perioada de trei luni. Este concluzia celor de la Transporturi, care au tras linia după prima perioadă a procesului de vânzare a permiselor. Însă, pe lângă faptul că au reușit să-și rotunjească veniturile, autoritățile semnalează o problemă: deja au apărut permise falsificate.

„Au fost identificate unități. Bănuim că acestea au fost emise cu scopul de a verifica atenția taxatorilor din transportul public. Inclusiv să fie o consultare a opiniei publice”, a spus șeful Direcției Transport, Vitalie Mihalache.

Ca să nu poată fi falsificate, abonamentele au șapte semne de siguranță. Vitalie Mihalache ne-a dezvăluit doar unul, pentru că dacă le-ar spune și pe celelalte șase ar ajuta infractorii să producă exemplare mult mai greu de diferențiat.

„Desenul acestui abonament este executat cu implicarea câtorva elemente și tipuri de culori care se suprapun. Și care permit, sub un anumit tip de control de a identifica dacă este fals sau nu.”

Codul Contravențional al Republicii Moldova prevede o amendă de 7500 de lei pentru confecționarea și comercializarea biletelor și a tichetelor false.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: