Primele declarații după eliberare. Care sunt planurile lui Vlad Filat
Full Article 2 minutes read

Primele declarații după eliberare. Care sunt planurile lui Vlad Filat

Proaspăt eliberat din închisoare, Vlad Filat va merge să își vadă părinții și nu va participa la nicio emisiune. Declarația a fost făcută de acesta astăzi, 3 decembrie, pentru jurnaliștii de la Ziarul de Gardă. 

„Vă rog să înțelegeți, sunt într-o stare… Acum mă duc acasă, acum mă duc să-mi vizitez părinții, vreau să petrec timpul cu ei. Astăzi sigur nu voi participa la nici o emisiune sau televiziune. Încercați să înțelegeți. Ulterior, o să revin cu alte comentarii. Vă mulțumesc”, ar fi declarat Vlad Filat.

Amintim că fostul prim-ministru a fost eliberat acum câteva ore din penintenciarul numărul 13, în conformitate cu art.91 din Codul Penal. Decizia a fost luată de judecătorul Victor Rațoi.

Precizăm că Vlad Filat a fost condamnat în 2016, de către magistraţii Judecătoriei Buiucani, la 9 ani de închisoare. Ulterior, decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Fostul premier a fost învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

În luna august, pedeapsa lui Vlad Filat a fost redusă cu 685 de zile, din cauza condițiilor de detenție, în baza unei hotărâri a Curții Europene pentru Drepturile Omului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: