VIDEO Primele imagini de la perchezițiile acasă la Andrian Candu. Ce declară fostul președinte al Parlamentului?
Full Article 3 minutes read

VIDEO Primele imagini de la perchezițiile acasă la Andrian Candu. Ce declară fostul președinte al Parlamentului?

„Decizia de la ANI a fost contestată. În baza deciziei ANI, Procuratura trebuie să investigheze și ei. Atâta tot. Eu cred că ofițerii își vor face meseria”, a spus Candu.

Totodată, el a promis că va face declarații după percheziții.

Amintim că astăzi au loc percheziții la domiciliul fostului președinte al Parlamentului și ex-lider al partidului „Pro Moldova”, Andrian Candu. Informația a fost confirmată pentru NM procurora Mariana Cherpec.

Candu este vizat în cadrul unei cauze penale pornită pentru îmbogățire ilicită.

Perchezițiile se desfășoară la domiciliul acestuia, precum și în alte locații. Reprezentanții Procuraturii au menționat că vor reveni cu detalii după terminarea acțiunilor de urmărire penală.

Amintim că în martie 2022, Autoritatea Națională de Integritate a solicitat confiscarea unei părți din valoarea fostului deputat Andrian Candu, în valoare de 5,4 mln de lei.

Pentru perioada 2015 -2016 a fost identificată diferența vădită în sumă de peste 790 de mii de lei, iar pentru perioada 2016-2020, inspectorul de integritate a identificat o altă diferență, care cade sub incidența confiscării în folosul statului, în mărime de peste 4,3 milioane de lei.

Totodată, în verificarea declarațiilor de avere și interese personale, depuse în perioada 2016-2019, inspectorul a observat că fostul deputat a omis să declare venituri în mărime de peste 238 de mii de CZK (167 048 lei), obținute de soție sub formă de salariu și indemnizații.

„A introdus eronat informația despre o datorie de 3 milioane de lei față de o persoană fizică, cu scadența în 2024. Date eronate au fost admise și la indicarea activelor financiare disponibile în numerar în valuta străină și în lei, pe care trebuia să le declare în 2017, 2018 și 2019”, a precizat inspectorul de integritate.

ANI menționa că, fostul deputat Andrian Candu riscă confiscarea averii estimate la 4,3 mln de lei și interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică timp de 3 ani. Însă asta doar dacă actul va rămâne definitiv, în urma deciziei instanței de judecată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: