Primele trei părți din Monitorul Oficial vor fi disponibile online și gratuit
Full Article 2 minutes read

Primele trei părți din Monitorul Oficial vor fi disponibile online și gratuit

Monitorul Oficial (părțile I, II, III – care cuprind actele normative) va fi disponibil online și gratuit tuturor cetățenilor. Totodată, părțile IV și V ale publicației vor fi disponibile online sau tipărit, contracost, în baza abonamentelor, inclusiv prin vânzarea liberă. În cadrul ședinței plenare din 23 decembrie, a fost adoptat în lectură finală, cu votul a 75 de deputați, un PROIECT care prevede modificarea Legii privind modul de publicare și intrare în vigoare a actelor oficiale.

Astfel, utilizatorii vor utiliza varianta electronică a publicației, iar acest lucru va duce la reducerea tirajului Monitorului Oficial distribuit în formă tipărită. Totuși, publicația va fi imprimată pentru un număr limitat de abonați, cum ar fi Biblioteca Națională sau bibliotecile raionale, pentru a asigura accesul la Monitorul Oficial a persoanelor care nu au mijloace electronice.

Potrivit datelor Agenției Informaționale de Stat ”Moldpres”, cheltuielile pentru editarea și tipărirea Monitorului Oficial ajung, anual, la 9 milioane de lei, în timp ce veniturile din vânzarea abonamentelor sunt de 7,5 milioane de lei pe an.

Pe de altă parte, veniturile din vânzarea abonamentelor în format electronic constituie 850 de mii de lei anual, iar cheltuielile pentru editarea publicației sunt de 712 mii de lei pe an.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: