Primii deputați au ajuns la Parlament, înainte de ședința noii legislaturi. Voronin, întâmpinat cu apelativul „hoțule” (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Primii deputați au ajuns la Parlament, înainte de ședința noii legislaturi. Voronin, întâmpinat cu apelativul „hoțule” (VIDEO)

Unii deputați nou-aleși au ajuns deja la Parlament, unde urmează să se desfășoare prima ședință a noii legislaturi. Printre primii parlamentari care au venit sunt Natalia Gavrilița (PAS) și Vladimir Odnostalco (PSRM).

Natalia Gavrilița le-a spus jurnaliștilor că este conștientă de așteptările mari ale oamenilor față de noua conducere a țării și că, împreună cu colegii săi, este pregătită să muncească mult.

(UPDATE 9:13) La Parlament a venit și Maria Olar, ex-candidată la parlamentare din partea Partidului „Oamenii Muncii” (POM). Aceasta l-a întâmpinat pe liderul Partidului Comuniștilor (PCRM) Vladimir Voronin cu apelativul „hoțule!”.

Amintim că deputații nou aleși se întrunesc pe 26 iulie în prima ședință a Parlamentului de legislatura a XI-a. Ședința de constituire a Parlamentului va fi condusă de Eduard Smirnov, decanul de vârstă ales pe lista Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (81 de ani).

La prima ședință, Preşedintele Curţii Constituţionale urmează să prezinte raportul privind rezultatele alegerii Parlamentului şi validarea mandatelor deputaţilor aleşi.

Totodată, Președintele țării va adresa un mesaj deputaților nou-aleși.

PAS deține majoritatea în noul legislativ cu 63 de mandate, urmat de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor cu 32 de mandate și Partidul „Șor” cu 6 mandate.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: