Sutele de moldoveni blocați în Antalya vor ajunge acasă. Anunțul Air Moldova 
Full Article 3 minutes read

Sutele de moldoveni blocați în Antalya vor ajunge acasă. Anunțul Air Moldova 

Aeronava Airbus A321 revine astăzi la Chișinău din Antalya. Prima cursă este deja în zbor și urmează să aterizeze în curând la Chișinău. O declarație în acest sens a fost făcută de reprezentanții Air Moldova, pe 5 iunie. 

Totodată, compania mai precizează că aeronava Airbus A319 revine mâine la Chișinău.

Air Moldova declară că astăzi, începând cu ora 20:30 cursele spre și din Antalya vor fi reluate și ajustate conform noului orar de zbor.

„Perturbarea orarului de zbor se extinde și asupra unor zboruri regulate, din acest motiv vă rugăm să verificați statutul zborului dumneavoastră pe panourile informative din aeroport”, declară compania.

În acest fel, în cazul zborurilor regulate Air Moldova îndeamnă călătorii să verifice adresele de email menționate la procurarea biletului. În cazul zborurilor charter precum Antalya, călătorii sunt îndemnați să țină legătura directă cu operatorul turistic de la care a achiziționat pachetul turistic.

„Echipa Air Moldova își cere scuze pentru incomoditățile create, pentru orele de așteptare. Vă asigurăm că efortul maxim a fost și este în continuare depus pentru a diminua consecințele și a ne onora obligațiunile de transportator, față de dumneavoastră”, se arată într-o nouă declarație a companiei din data de 5 iunie.

De menționat că mai mulți moldoveni au rămas blocați în Turcia, după ce zborurile le-au fost anulate. Potrivit TV8, după 12 ore de așteptare, unii au fost cazați la un hotel din apropiere. „Suntem vreo 700 de oameni blocați în Antalya. Ieri și astăzi nu a fost niciun zbor către Chisinau. Acum suntem la hotel și ne-au anunțat că în scurt timp mergem la Aeroport pentru că astăzi urmează să ajungem acasă”, a declarat o urmăritoare a postului TV.

***

Pe 4 iunie curent, reprezentanții Air Moldova anunțat că o aeronavă de pe cursa Antalya-Chișinău a avut restricții de decolare de pe Aeroportului din Antalya, după ce prestatorul din Turcia a invocat niște datorii din 2014.

Astfel, orarul zborurilor al companiei aeriene Air Moldova a fost perturbat în urma restricției de decolare de pe Aeroportul din Antalya a aeronavei Airbus A321, fapt care a cauzat rețineri ale curselor aeriene.

Restricțiile de operare și decolare a aeronavei de pe Aeroportul din Antalya, potrivit Air Moldova, au fost provocate de invocarea de către prestatorul din Turcia a pretinselor datorii contractuale față de acesta. Și, drept urmare, a decis restricționarea operațiunilor aeriene ale aeronavei Air Moldova.

„Prestatorul din Turcia declară că datoriile datează din 2014 , dar au fost înaintate companiei Aeriene ÎS Air Moldova în 2017, perioada în care Air Moldova, era companie de stat. Totodată, conform datelor contabile preluate după privatizarea ÎS CA ”Air Moldova”, în urma auditelor interne efectuate, toate facturile față de prestator au fost achitate. La moment Air Moldova efectiv nu are nici o datorie față de prestatorul din Turcia”, se arată într-o declarație a companiei din data de 4 iunie.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: