Primul candidat la funcția de primar al Chișinăului. Partidul „Puterea oamenilor” l-a înaintat pe Ruslan Codreanu
Full Article 2 minutes read

Primul candidat la funcția de primar al Chișinăului. Partidul „Puterea oamenilor” l-a înaintat pe Ruslan Codreanu

Partidul Puterea Oamenilor l-a desemnat pe Ruslan Codreanu drept candidat la funcția primar al municipiului Chișinău pentru alegerile locale din 2023. Decizia a fost luată pe 22 octombrie, în urma congresului extraordinar al formațiunii politice. 

„Eu văd ca echipa Puterea Oamenilor să fie unul dintre partidele care pe termen lung să facă politică în Moldova. Noi nu suntem pentru a dezbina și a semăna ură, dar totodată problemele și soluțiile Moldovei nu rezidă într-un singur partid. Moldova are nevoie de unitate” a reiterat Ruslan Codreanu în prezentarea sa.

Codreanu este primul candidat anunțat oficial că candidează la funcția de primar. Anterior, actualul edil, Ion Ceban, a spus la un post de televiziune că va candida pentru un al doilea mandat.

***

În perioada 2004-2008, Ruslan Codreanu a ocupat diferite funcții în cadrul Ministerului Economiei și Comerțului. Acesta a lucrat la Cancelaria de Stat a guvernului Republicii Moldova în perioada 2008-2015. În 2015 a fost ales consilier municipal în Chișinău. Iar în noiembrie 2017 a fost numit viceprimar pe domeniul social al municipiului Chișinău. Pe 25 aprilie 2018 a preluat interimatul funcției de primar al capitalei până la data de 04 iulie 2019.

Acesta a fost demis din funcția de primar general interimar de Consiliul Municipal Chișinău la începutul lunii iulie 2019. După ce CMC a votat demisia lui, Codreanu a anunțat că pleacă de la Primărie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: