Primul caz cu noua variantă sud-africană a coronavirusului a fost confirmat în Italia
Full Article 3 minutes read

Primul caz cu noua variantă sud-africană a coronavirusului a fost confirmat în Italia

Tot mai multe țări europene raportează primele cazuri suspecte sau chiar confirmate cu noua variantă sud-africană a coronavirusului, Omicron. Italia a raportat primul caz, iar în Germania primele două cazuri de infectare cu noua variantă a coronavirusului au fost confirmate. Între timp, 61 de pasageri olandezi confirmați pozitiv cu coronavirus, care au venit vineri din Africa de Sud, sunt infectați cu varianta Omicron, transmite Reuters, citat de digi24.

Există posibilitatea ca numărul lor să fie mai mare, deoarece secvenţierea probelor nu s-a încheiat.

„Acesta ar putea fi doar vârful aisbergului”, a declarat ministrul olandez al sănătăţii, Hugo de Jonge, la o conferinţă de presă la Rotterdam. „Nu este improbabil ca şi alte cazuri să apară în Olanda”, a atenţionat el.

Și în Italia a fost depistat un prim caz de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2. Tulpina sud-africană a fost identificată la un bărbat din Napoli revenit din Mozambic.

Italia a interzis vineri intrarea pe teritoriul său a oricărei persoane care s-a aflat în sudul Africii în ultimele 14 zile. În plus, toate cursele aeriene dinspre această regiune au fost interzise.

Guvernul a mai impus ca persoanele care s-au aflat în sudul Africii în cursul ultimelor 14 zile, dar se găsesc deja pe teritoriul Italiei, să comunice acest fapt autorităţilor sanitare, să facă un test PCR, să intre în izolare timp de 10 zile, după care să repete testul.

Germania a anunţat sâmbătă seara că primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului au fost confirmate la Munchen.

Două cazuri de infectare cu Omicron au fost depistate în Marea Britanie, a anunţat sâmbătă ministrul sănătăţii, Sajid Javid.

„Noaptea trecută târziu, am fost contactat de Agenţia de Securitate Sanitară a Regatului Unit. Am fost informat că au detectat două cazuri cu această nouă variantă, Omicron, în Marea Britanie. Unul în Chelmsford, celălalt în Nottingham”, a comunicat ministrul.

El a precizat că persoanele infectate şi familiile lor sunt testate din nou. De asemenea, li s-a cerut să se izoleze cât timp sunt retestate şi li se stabilesc contacţii.

Cehia verifică un caz suspect de infectare cu Omicron, noua variantă de coronavirus, la o persoană care a petrecut o perioadă de timp în Namibia, a anunţat sâmbătă Institutul Naţional de Sănătate Publică de la Praga.

„Un laborator face verificări asupra unui posibil caz de infectare cu varianta Omicron. Aşteptăm confirmarea sau infirmarea cazului”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Institutului Naţional de Sănătate Publică, Stepanka Cechova, citată într-un comunicat.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: