Primul Centru de Justiție Familială din Republica Moldova. Când va fi deschis și ce responsabilități va avea 
Full Article 2 minutes read

Primul Centru de Justiție Familială din Republica Moldova. Când va fi deschis și ce responsabilități va avea 

În țara noastră va fi deschis Primul Centru de Justiție Familială. La moment au loc lucrările de construcție a Centrului. Deschiderea acestuia este preconizată pentru începutul lunii iunie 2023. 

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) declară că Primul Centru de Justiție Familială din țara noastră va permite persoanelor care au trecut prin diverse forme de violență să poată beneficia de tot spectrul de servicii de care au nevoie, sub același acoperiș, în condiții de siguranță.

„De la depunerea plângerii și asistența medicală de urgență la consilierea psihologică și juridică, toate interacțiunile cu viitorii beneficiari ai Centrul de Justiție Familială vor fi centrate pe trauma şi nevoile victimelor la cele mai înalte standarde de calitate. (…) Tot aici, vor fi întreprinse primele acțiuni procesuale din partea ofițerilor de poliție și, la necesitate, a procurorilor sau judecătorilor”, comunică Ministerul.

Secretarul de Stat al MAI Daniela Misail-Nichitin, împreună cu asistentul adjunct al Secretarului de Stat pentru Europa și Asia în Departamentul de Stat în domeniul aplicării legii și combaterii traficului de droguri Lisa A. Johnson, au întreprins o vizită de lucru în teren, pentru a se asigura de mersul lucrărilor de construcție a Centrului.

Centrul va reprezenta o subdiviziune a Inspectoratului General al Poliției, cu regim de activitate continuu (24 ore pe zi, 7 zile pe săptămână), unde instituțiile publice și cele private vor delega specialiști pentru a oferi asistență complexă victimelor violenței în familie și violenței sexuale.

„O astfel de abordare integrată va reduce numărul instituțiilor și specialiștilor cu care victimele sunt nevoite să interacționeze pe durata procesului de justiție”, comunică reprezentanții MAI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: